Categories: Tüp Bebek Tedavisi

İstanbul Tüp Bebek Fiyatları 2021

İstanbul Tüp Bebek Fiyatları 2021

Tüp bebek tedavisi bundan yaklaşık olarak 40 yıl önce ilk kez uygulanmaya başladığından bu yana oldukça farklılıklar önemli tıbbi buluşlar uygulamadaki değişiklikler ve başarı ile başarısızlık oranlarında değişmeler olmuştur. Tüp bebek tedavisi genel olarak doğal yollar ile gebelik oluşturulması imkansız olan ya da doğal yollar ile de gebelik beklentisi olmakla beraber uzun zaman geçmesine rağmen gebeliğin oluşmadığı ve sebebi belirli olmayan kısırlık durumlarında, ilk başladığı günden bu yana artarak devam eden bir uygulama olmuştur.

Doğal yol ile sıfır maliyet ve hiçbir medikal tedavi görmeden gebeliklerin büyük bir çoğunluğu oluşabilirken işin içine medikal tedavi girdiği zaman ortaya konan bir takım fizyolojik olmayan durumların ortadan kaldırılması, tıbbi teknolojik uygulamaların pahalı oluşu, yardımlı üreme tedavilerinde yüksek maliyeti de beraberinde getirmektedir.

istanbul tüp bebek fiyatı öğren

Tüp Bebek Fiyatları Ne Kadardır?

Tüp bebek fiyatları yaklaşık olarak tüm Türkiye genelinde ortalama olarak benzer düzeydedir. 2021 yılı için merkezlere göre değişmekle beraber 8-10 bin lira bandındadır. Fiyatlar merkezin kullandığı teknolojik ekipmana merkezin deneyim süresine ve kliniğin bulunduğu coğrafi bölgeye göre değişmektedir. Örnek verecek olursak Anadolu’daki merkezler de fiyatlar bir miktar daha düşük olabilirken İstanbul’un lüks semtlerindeki tüp bebek merkezlerinde teknolojik ekipman, deneyim ve otelcilik hizmetlerinin bir miktar daha iyi olduğu düşünülürse fiyatın bir miktar daha yüksek olması şaşırtıcı olmayacaktır.

Tüp bebek tedavisi hizmeti satın alırken yapmanız gereken size sunulan hizmetin içeriğinin detaylı olarak bilinmesi aynı zamanda kliniğin canlı doğum oranlarının iyi düzeyde olup olmadığının öğrenilmesi son derece önemlidir.

Her zaman pahalı ve lüks olan tedavinin en iyi sonuçlara ulaşacağı diye bir genelleme yapılması doğru olmaz.

Ayrıca sizin tedavinizde kullanılması gerekmeyen ve önerilen bazı uygulamaların başarı üzerindeki etkisini muhakkak doktorunuzla konuşun. Unutmayın tüp bebek tedavisinin başarısı maliyetiyle değil uygun tedavi ve emek ile doğru orantılıdır.

Tüp Bebek Fiyatları Neye Göre Değişir

Tıbbi olarak başlangıçta bir sorun saptanan ya da herhangi bir sorun saptanmasada kadın yaşına göre değişmekle beraber istemli gebelik oluşması için gereken sürenin yaşandığı düşünülen çiftlerde üremeye yardımcı gebelik oluşumunu kolaylaştırıcı bir takım tedaviler uygulanmaktadır. Tüp bebek fiyatları  ile kıyaslandığında doğal gebelik oluşumu mekanizmalarına destek olunan tedavilerin fiyatları açıktır ki daha az maliyetlidir.

Tüp bebek fiyatlarının yüksek olması hasebiyle ve doğal olana daha yakın olması çiftlerin tedaviden en az zarar en çok fayda görmesi amaçlandığında; öncelikle önerilmesi gereken kadının yumurtlamasını takip etmek, sperm sayısı normal ise sperm ile yumurtanın dönebilmesi ihtimalini arttırması açısından aşılama yöntemi tüp bebek fiyatına göre yaklaşık olarak 1/6 – 1/7 oranında maliyetlerle yapılmaktadır.

Tüp bebek fiyatlarına göre maliyetin daha düşük olmasının nedeni laboratuvar kullanımının ve bununla ilişkili olarak yurtdışı menşeli Türkiye’de henüz üretilmeyen tıbbi araç ve gereçlerin daha az kullanılması olarak gösterilebilir.

Diğer Ülkelere Göre Tüp Bebek Fiyatları

Tüp bebek fiyatları 2021 nin bu kadar artmasının detayları arasında laboratuvar insan gücü yetişmiş eleman kalitesi her hasta için kullanılan bireysel tedavide ekipmanın yurtdışı menşeli olması toplanan yumurtaların incelenmesi belirli bir hava kalitesi ısı ve gaz değerlerinde saklanması saklanan yumurtaların uygun kültür ortamlarının saklandığı kapların bakıldığı mikroskopların temizlendiği pipetlerin geleneksel Invitro fertilizasyon ya da duruma göre ICSI işlemi olmasına bağlı şu andaki teknolojiye göre üretimi oldukça pahalı gereçlerin kullanılmasıdır.

Time lapse gibi embriyonun 24 saat takibini gelişimini kontrol etmeye yarayan teknolojiler maalesef ülkemiz şartlarında milli kaynaklarımız kullanılarak üretilmediği için tüp bebek fiyatları  kişisel kazancımız düşünüldüğünde oldukça pahalı olarak yorumlanabilir. Aslında tüm bu saydığımız araç ve gereçlerin maliyetleri azaltılmış olsa şu anda neredeyse yarıya yakın maliyet ile tüp bebek tedavisi yapılabilir. Avrupa ve Amerika ile kıyaslandığında tüp bebek fiyatları aslında dünyaya göre yarı ya yakın ucuzlukta yapılıyor olması bu alanda çalışan tıbbi insan gücünün embriyologların, doktorların ücret gözetmeksizin hastalarına faydalı olmak amacıyla çalışmasından kaynaklanmaktadır.

Öyle ki tüp bebek fiyatlarında en çok maliyet artışına sebep olan bir diğer başlık da hasta vizitleri iken Türkiye’de neredeyse tamamına yakın merkezde vizite ücretleri ya bir defa ya da hiç alınmamaktadır.

Tüp Bebek Muayene Fiyatları

Muayeneler genellikle ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tüp bebek tedavisinde yaklaşık olarak bir hastayı en az 6 – 7 kez görmek gerektiği düşünüldüğünde maliyetin aslında ne kadar fazla olabileceği de hesaplanabilir.

Tüp Bebek Fiyatları Neden Yüksek

Tüp bebek fiyatları yüksek olmasının nedenlerinden bir diğeri de hastanın kendine uyguladığı yüksek teknolojili yumurta geliştirici Tedavinin de maliyetli oluşundandır. Neredeyse uygulanan laboratuvar tedavisi kadar maliyet de ilaç tedavisi de toplam maliyete eklenmektedir.

Tüp bebek fiyatları 2020 yi belirleyen, anlatacağımız en son parametrede bu nedenle ilaç fiyatlarıdır. Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar sadece bu tedaviye özgü gen mühendisliği kullanılarak üretilen ilaçlardır. Bu ilaçlar henüz ülkemizde üretimi olmayan ilaçlardır. İlerleyen yıllarda tıbbi teknoloji mizin gelişmesi Belki de ilaç masraflarını azalmasına sebep olabilecektir.

İstanbul Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları 2021

Op.Dr. Sertan Aksu

Share
Published by
Op.Dr. Sertan Aksu

Recent Posts

  • Anne ve Bebek

Hemen Adet Olmak İçin Ne Yapmalı?

Adet döngüsü, kadından kadına farklılaşabilmekle birlikte genellikle 21 – 35 gün arasında seyreder. Bazı kadınların…

3 sene ago
  • Genel

Streptokok Enfeksiyonu Nedir?

Streptokok enfeksiyonu gebelik döneminde görülen ve anne adaylarının vajen ile rektumda yerleşim gösteren bir enfeksiyon…

3 sene ago
  • Genel

Vajina Kaşıntısı Neden Olur Nasıl Geçer?

Vajina bölgesinde kaşıntı olması, kadınların günlük hayatını da sıkıntıya sokan problemlerden biridir. Sıklıkla karşılaşılan bu…

3 sene ago
  • Genel

Vajinal Kanama Nedenleri Nelerdir

Vajinal kanama kadınlarda endişe yaratan unsurlardan biridir. Özellikle kanser belirtisi olarak düşünülmesi bu endişenin çok…

3 sene ago
  • Genel

Adet Dışı Kahverengi Akıntı Neden Olur?

Adet dönemlerinin başlangıcında kanın rengi kırmızıdan ziyade kahverengi tonlarında olur. Kana kahverengi tonunu kazandıran bir…

3 sene ago
  • Genel

Plasenta Previa Nedir Neden Olur?

Plasenta ya da halk arasındaki adıyla ‘bebeğin eşi’ gebelik süresi boyunca anne karnındaki bebeğe besin…

3 sene ago